Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Welcome to 0info

Informatii despre masini electrice, masini plug-in , tehnologia bateriilor, panouri solare si turbine eoliene, aici poti sa postezi anunturi din domeniu sau sa cauti printre cele postate

PET-uri si dopuri de plută materia brută pentru noul material textil premium de interior folosit de Volvo

Potrivit unui studiu recent, două treimi dintre consumatori consideră politicile de mediu ale unui brand ca fiind un factor critic atunci când achizitionează produse de lux. Acelasi procent de cumpărători ar dori să vadă etichetarea cu impactul în carbon a produselor ca pe o modalitate de a oferi o transparentă mai mare asupra impactului produselor si materialelor asupra mediului .

Aceasta înseamnă că lumea materialelor evoluează, iar designerii din întreaga lume caută în mod activ materiale de înaltă calitate, durabile si fără impact asupra mediului , în timp ce se străduiesc să creeze produsele de lux ale viitorului.

Nordico, un nou material de interior creat de Volvo Cars va fi format din fibre textile provenit din surse reciclate cum ar fi sticle din PET, material bio-atribuit din păduri durabile din Suedia si Finlanda si dopuri reciclate din industria vinului - stabilind un nou standard pentru interiorul premium al modelelor Volvo. Acest material îsi va face debutul în următoarea generatie de modele Volvo.

Volvo Cars anuntă că toate noile sale modele complet electrice vor fi complet fără piele. Nou lansat Volvo 40 Recharge este primul model care este complet lipsit de optiuni de interior cu piele.

Raportul care a stat la baza deciziei se bazează pe o multime de cercetări existente, precum si pe noi interviuri si perspective de la lideri de gândire dintr-o varietate de industrii, cum ar fi Claire Bergkamp, COO de la The Textile Exchange si fost director mondial pentru durabilitate si inovare pentru Stella McCartney; Wen Zhou, CEO 3.1 Phillip Lim; Dr. Leonardi Bonnani, fondator si CEO al Sourcemap; si Xu Gang, co-fondator al Bentu Design.

Concluziile si ideile din raport reflectă în multe feluri viziunea proprie a Volvo Cars asupra viitorului materialelor. În următorii ani, Volvo Cars va lansa o familie complet nouă de masini electrice pure si până în 2030 îsi propune să ofere doar masini complet electrice - toate fără piele.

Pentru moment Volvo Cars va continua, de asemenea, să ofere optiuni de amestec de lână de la furnizori care sunt certificati să furnizeze în mod responsabil, deoarece compania urmăreste să asigure trasabilitatea completă si bunăstarea animalelor în lantul său de aprovizionare cu lână.

*Studiul Vogue https://www.voguebusiness.com/companies/luxurys-increased-focus-on-sustainability